Вести

,

Дебата у Нишу „Србија и ЕУ: Борба против корупције “

Задовољство нам је да Вас позовемо на дебату „Србија и ЕУ: Борба против корупције “, која ће се одржати у четвртак, 7. септембра 2017, на Правном факултету Универзитета у Нишу (Трг краља Александра 11), од 12 до 14 часова.

Обавеза држава чланица ЕУ, али и кандидата за чланство, као што је Србија, је да се боре против корупције која угрожава институције и владавину права у земљи. Виђење грађана је да је степен корупције и даље веома висок. Институције још нису стабилне и до сада усвојени стандарди ЕУ не примењују се на одговарајући начин.

Одговор на ово питање шта су тренутне тешкоће и у ком правцу би требало ићи када је борба против корупције у питању, на дебати у Нишу покушаће да дају:

• Проф. Др Чедомир Чупић, Универзитет у Београду – Факултет политичких наука
• Немања Ненадић, Транспарентност Србија (TBC)
• Проф. Др Дејан Миленковић, Универзитет у Београду – Факултет политичких наука

Дебата у Нишу део је серије догађаја које Европски покрет у Србији и Факултет политичких наука организују у укупно 17 градова Србије, у сарадњи са Европским покретом у Србији – Сремска Митровица и Европским покретом у Србији – Краљево. Дебате се одржавају у оквиру пројекта „Европа за мене“ који подржава Делегација Европске уније, са идејом да се у јавности покрену разговори на теме значајне за Србију у процесу европске интеграције и грађанима пруже проверене и корисне информације.

EU2Me borba protiv korupcije

Related Posts