Вести

,

УРУЧЕНА УВЕРЕЊА И ЗАХВАЛНИЦЕ УЧЕСНИЦИМА ПРОЈЕКТА „ЛЕТЊА ПРАКСА ЗА МЛАДЕ ПОЛИТИКОЛОГЕ“

На Факултету политичких наука у четвртак 12.октобра одржана је свечана промоција полазника програма „Летња пракса за младе политикологе“  који су заједнички реализовали Факултет политичких наука и Национална алијанса за локални економски развој уз подршку 11 јединица локалне самоуправе.

Током јула и августа 13 студената Факултета политичких наука имало је прилику да у 11 јединица локалне самоуправе које су узеле учешће у овом пројекту обави стручну праксу и примени део теоријски стечених знања на Факултету. Учешће у пројекту узели су градови Шабац, Сремска Митровица, Лесковац, Панчево, Врање, Јагодина, Ниш и Ужице као и општине Трстеник, Прокупље и Савски Венац.

На промоцији резултата овог пројекта обратили су се продекани Факултета политичких наука проф. др Дарко Надић и проф. др Дејан Миленковић, који су истакли значај обезбеђивања стручне праксе за студенте Факултета политичких и назначили да је од марта 2016.године када је Факултет основао сопствени Центар за каријерни развој до данас потписано преко 30 споразума о сарадњи као и да је преко 150 студената имало прилику да обавља стручну праксу или да волонтира у великом броју институција како из јавног тако и приватног сектора. Овом приликом проф. Надић и Миленковић посебно су истакли захвалност јединицама локалне самоуправе које су се укључиле у овај пројекат и самом НАЛЕД-у као партнеру што су подржали иницијативу Факултета и дали свој допринос да део студената има прилику да летњи период који иначе проводе у местима одакле су, проведу стичући практична искуства у својим јединицама локалне самоуправе.

У име НАЛЕД-а присутнима се обратила Ирена Ђорђевић која је истакла да је реализацијом овог пројекта настављена сарадња Факултета и НАЛЕД-а будући да је пре неколико дана већ промовисана заједничка анализа о пореским и непореским олакшицама коју су ФПН и НАЛЕД заједно реализовали. Задовољство нам је што је НАЛЕД имао прилику да својим ангажманом помогне у обезбеђивању локалних самоуправа које ће узети учешће у овом пројекту, надамо се да су утисци практиканата позитивни и надамо се да ћемо реализацију овог програма наставити и наредне године, као и да ћемо наредне године имати и већи број локалних самоуправа које ће се укључити у пројекат као и да ћемо имати низ неких новина, истакла је Ђорђевићева.

Испред Министарства просвете, науке и технолошког развоја, које је подржало овај пројекат обратио се проф. др Владимир Џамић, који је истакао да Министарство пружа пуну подршку овом пројекту, као и да ће искуства студената која буде чуо данас бити веома корисна за израду Националног модела студентске праксе на коме Министарство интензивно ради. Радује ме што сам чуо да Факултет политичких наука вредно ради на обезбеђивању што већег броја пракси за студенте, ова иницијатива је заиста лепа, и Министарство ће свакако подржати овакве примере и надамо се да ће се овом програму наредне године придружити и још неке друге јединице локалне самоуправе, истакао је Џамић.

 

_DSC0256_DSC0249_DSC0248_DSC0281_DSC0255

Related Posts