Вести

Посета студената Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци

У петак, 27. октобра, наш факултет посетили су студенти Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци. Њихови домаћини у просторијама Центра за студије САД били су проф. др Дејан Миленковић, продекан за науку, квалитет и самовредновање, као и представници студентских организација и Студентског парламента Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Продекан Миленковић пожелео је добродошлицу делегацији студената и истакао значај повезивања наших факултета на свим нивоима. У име студентског парламента обратио се председник Урош Илић. који је гостима из Републике Српске говорио о историјату Студентског парламента и значају студентског организовања за садржајност студентског живота на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. Такође, Илић је обећао да ће студенти нашег факултета узвратити посету Факултету политичких наука Универзитета у Бањој Луци на пролеће .  Након тога, окупљенима се обратила Маргарета Смиљанић, студент продекан Факултета политичких наука Универзитета у Београду. Она је навела да су овакве посете прилика да се размене идеје и искуства која могу бити од значаја за даље побољшавање и обогаћивање студентског живота.

Представник Центра за развој каријере при Факултету политичких наука Универзитета у Београду, Матија Васић, упознао је госте са радом новооснованог Центра и пренео искуства наших студената када је реч о проналаску квалитетних пракси. У име Студентске организације Факутета политичких наука Универзитета у Бањој Луци окупљенима се обратио Милош Ковачевић, председник ове организације. Он се захвалио на гостопримству, те говорио о ситуацијама са којима се они сусрећу, начину превазилажења различитих проблема и значају регионалног повезивања.

Након дискусије, гости су имали прилику да обиђу просторије нашег факултета. Овом приликом је потписан и Меморандум о сарадњи између Студентске организације Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци и Студентског парламента Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

 

Related Posts