Вести

,

Студентско такмичење за најбоље идеје за развој безготовинског друштва – Cashless case challenge

Пошоване колегинице и колеге,

Преносимо Вам позив наших партнера из Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) за учешће на студентском такмичењу за најбоље идеје које могу да допринесу развоју безготовинског друштва у Србији – “Cashless case challenge”

У понедељак, 6. новембра са почетком у 19 часова, у амфитеатру Б103 на Факултету организационих наука, одржаће се уводно предавање на којем ће се представити и званично лансирати ово такмичење

Уводно предавање ће одржати министар финансија Душан Вујовић, директор компаније Мастеркард за тржишта Балкана Артур Туремка и председник УО “Societe Generale Bank” и председавајући Савеза за фер конкуренцију Горан Питић.

Право учешћа у такмичењу имају сви заинтересовани студенти завршних година основних студија и постдипломци свих факултета и виших школа у Србији, а главна награда за победнички тим је плаћена пракса и стручно усавршавање у компанији Мастеркард, “Societe Generale” банци и НАЛЕД-у у трајању од 6 месеци.

Такмичари треба да предложе практична решења и активности које могу да се спроведу на нивоу државе, као кораци ка успостављању безготовинског друштва, тј. система у којем се мање користи кеш а више безготовинска плаћања, било да се ради о платним картицама, е-банкинг и м-банкинг платформама, електронском новцу или другим алтернативама.

Студенстко такмичење покрећу НАЛЕД и Министарство финансија уз подршку компаније Мастекард и “Societe Generale” банке.

Више информација о такмичењу : http://uzmiracun.rs/cashlesscase

Related Posts