Вести

,

Представљање пројекта Београдски међународни модел Уједињених нација (БИМУН/BIMUN)

У организацији Удружења за Уједињене нације Србије и студентске организације Студенти за Уједињене нације, на нашем факултету је одржана промоција конференције Београдски међународни модел Уједињених нација  (BIMUN).

Организацију и сам пројекат је представио Вељко Ристић, члан организационог тима БИМУН-а који је истакао да је пријављивање за БИМУН за њега лично била сјајна одлука. „Ова конференција може много тога да пружи младој особи која је на почетку каријере – упознајете људе из целог света, дискутујете у најрепрезентативнијим државним институцијама у Београду, а поред вежбате своје знање енглеског и примењујете своје знање које сте стекли на факултету“. Вељко је објаснио и начин самог пријављивања за конференцију и упутио присутне студенте на сајт конференције где веома једноставно могу да попуне своју пријаву до краја јануара.

Чланови организационог тима су симулирали како изгледа једно заседање на БИМУН конференцији,  и то заседање Савета безбедности на тему Северне Кореје. Заседањем је председавала Татјана Токовић, саветник пројектног тима БИМУН конференције. Након симулације, Татјана је указала на неколико бенефита које овај пројекат може да пружи учесницима: „Постоје три сфере које вам могу бити од користи. Прва је практично коришћење ваших знања, затим учење о процедури и дипломатском протоколу и најзад развијање вештина као што су јавни наступ и култура дијалога“.

Организатори су на крају догађаја позвали заинтересоване да се пријаве на конференцију БИМУН и искористе све могућности које она може да пружи.


Related Posts