Вести

,

Студентска дебата ,,Реч на реч” у организацији ЦеСИД-а

Центар за слободне изборе и демократију (ЦеСИД), у сарадњи са Дебатним клубом Факултета политичких наука Универзитета у Београду, позива Вас на студентску дебату ,,Реч на реч”, Дебата представља једну од активности на пројекту „Јачање одговорности изабраних представника грађана у Србији (Људи на првом месту)“ и биће одржана 10. новембра (петак) у Амфитеатру Факултета политичких наука, Јове Илића 165, са почетком у 15 часова.

Дебатери ће дискутовати о темама пријема ‘Косова*’ у УНЕСКО, независности Каталоније, квотама за националне мањине и легализацији истополних бракова, а модерирање ће вршити истакнути новинар Зоран Станојевић (РТС). По завршетку дебате, биће организовано гласање за најуспешнијих дебатера, након чега ће уследити и дискусија ,,Значај дебата за културу политичког дијалога”, у оквиру које ће бити представљен и промовисан “Приручник за организацију изборних ТВ дебата”.

Пројекат „Људи на првом месту” започет је у априлу 2015. године и спровођен је уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), а у партнерству са Националним демократским институтом (НДИ).

Агенда дебате

Related Posts