Вести

,

Отворена Регионална Школа политичке филозофије др Зоран Ђинђић

Факултет политичких наука је у сарадњи са Фондацијом др Зоран Ђинђић отворио пету Регионалну школу политичке филозофије др Зоран Ђинђић. О значају ове сарадње и циљевима Школе говорили су проф. др Драган Р. Симић, декан Факултета политичких наука и проф. др Владимир Павићевић.

„Част ми је и задовољство што се на нашем Факултету реализује активност која оживљава лик и дело др Зорана Ђинђића. Политичка филозофија је остала у сенци његовог политичког залагања, те сматрам ово идеалном приликом да се додатно истражи и проучи и овај аспект његовог деловања“, навео је проф. др Симић.

Проф. др Владимир Павићевић осврнуо се на настанак ове идеје и циљеве Школе утврђене у сарадњи са Ружицом Ђинђић, председницом УО Фондације др Зоран Ђинђић. „Намера нам је да на овај начин истражимо државничко, политичко и филозофско наслеђе др Зорана Ђинђића и тако окупимо све студенте који деле ове идеје. Такође ћемо се бавити и нашим тренутним виђењем о стању политике и филозофије“, истакао је проф. др Павићевић.

Полазници Школе су имали прилику да чују и прво предавање које је одржао др Бојан Вранић.


Related Posts