Вести

,

Одржано предавање „Како до студија и стипендија у иностранству“

Тимска иницијатива младих у сарадњи са агенцијом Via Academica организовала је предавање о могућностима уписа студија у иностранству и стипендијама које су на располагању студентима који тренутно похађају Факултет политичких наука.

Марина Ђоковић, бивши студент Факултета политичких наука и један од оснивача агенције Via Academica, на почетку свог излагања поделила је са присутним студентима своја искуства током студија и указала на предности студирања у иностранству. „Према истраживању Еразмус програма студенти су након студија у иностранству имали боље разумевање туђих и својих култура, увећано самопоуздање и већу самосталност“, истакла је Ђоковић. Она је додала да је пракса показала да студенти који имају међународно искуство брже и лакше долазе до посла.

„Када одлуче да оду у иностранство најважније је да студенти ураде професионалну и каријерну оријентацију и пронађу програм студија погодан за њих“, објаснила је Ђоковић. Она је још указала да је политичке науке данас најбоље студирати у Немачкој, Великој Британији, Сједињеним Америчким Државама и Француској.


Related Posts