Вести

,

Одржано предавање „Србија и Уједињене нације“

Тимска иницијатива младих (ТИМ) у сарадњи са Студентима за Уједињене нације на Факултету политичких наука, организовала је предавање на тему „Србија и Уједињене нације“. Предавање је одржао некадашњи председник Генералне скупштине Уједињених нација и председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој (CIRSD) Вук Јеремић.

„Свет је у фази драматичног превирања, период Хладног рата заправо је био најмирнији и најпросперитетнији период људске историје. Тај поредак је срушен падом Берлинског зида“, рекао је председник Народне странке и Центр а за међународну сарадњу и одрживи развој Вук Јеремић. Он је додао и да мора доћи до реформе европског простора и да Европа пролази кроз институционалну и економску кризу. Такође, ова криза је и политичког карактера на шта  указује Брегзит.

,,Налазимо се у периоду великих геополитичких, безбедносних, технолошких и климатских промена. Треба имати у виду да ове промене могу имати директан утицај на политику и безбедност земље“, истакао је Јеремић. Предочио је да ће Далеки исток и Пацифик бити центар планетарних дешавања, а Европа и Атлантик периферија и да је то тренд који није могуће зауставити.


Related Posts