Вести

Тим Факултета политичких наука освојио друго место на Европском такмичењу у области међународног хуманитарног и избегличног права

Тим Факултета политичких наука освојио је друго место на Европском такмичењу у области међународног химанитарног и избегличког права – All-European International Humanitarian and Refugee Law Moot Court Competition.

Такмичење је одржано у Љубљани од 21. до 25. новембра у организацији Правног факултета Универзитета у Љубљани, а учествовало је 11 тимова из 10 држава.

Чланови тима Факултета били су студенткиње треће године међународних студија Лана Хаџи-Никовић и Татјана Токовић и студент четврте године међународних студија Горан Сандић. Тренер тима била је Јања Симентић.

Припрема студената за учешће на такмичењима у области међународног права представља саставни део активности факултетског Центра за међународно хуманитарно право и међународне организације. Од оснивања овог Центра, наши студенти су освојили двадесетак награда на националним и међународним такмичењима у овој области.


Related Posts