Вести

,

Одржана трибина „Времеплов новинарства“

Трибина „Времеплов новинарства“ је одржана на Факултету политичких наука у организацији Европског студентског форума. О новинарству некад и сад су говорили проф. др Неда Тодоровић, проф. др Веселин Кљајић, новинарка др Зорица Карановић, новинарка и блогерка Бранислава Антовић и новинар Саша Озмо.

Проф. др Неда Тодоровић се осврнула на своје студентске дане и истакла је значај професора који су тада предавали на Факултету политичких наука.  „Имала сам среће што ми је предавао професор Сергеј Лукач, оснивач новинарског смера. Он нас је професионално обликовао и пробудио у нама жељу да напредујемо“, рекла је професорка Тодоровић.

О новинарству као професији причао је проф. др Веселин Кљајић. Он је додао да је поред факултетског образовања неопходно и лично усавршавање. „Новинарство је врста отрова којег се не можете ослободити. Оно представља стање ума и одраз живота“, употпунио је професор Кљајић.

Да су новинари елита и да тако треба себе да доживљавају нагласила је др Зорица Карановић. Она је подвукла значај предавања угледних професора. „Ми смо њихова огледала. То што смо успешни показује колико су професори у нас уложили“, сматра новинарка Карановић.

Према речима новинарке и блогерке Браниславе Антовић, новинари имају избор и не би требало да пристају на све. „Новинарство се претворило у преписивање. Али данас, захваљујући интернету имамо могућност да направимо свој медиј када схватимо да ни у једном другом не видимо себе“, појаснила је новинарка Антовић.

Спортски новинар Саша Озмо је истакао да се са дипломом факултета не завршава образовање и скренуо пажњу на међуљудске односе који иду уз професију. „Усавршавање је важно јер је ово занимање које се мења сваки дан. Због тога је битно спојити традиционално новинарство са савременим технологијама“, закључио је новинар Озмо.


Related Posts