Вести

,

Гостујући предавачи на Регионалним мастер студијама мира: Небојша Катић и Соња Лихт

Обавештавамо све заинтересоване колеге и студенте да ће у среду, 6. децембра на Регионалним мастер студијама мира гостовати следећи предавачи:

Небојша Катић, пословни консултант (Лондон), са темом ,,Економски аспекти глобализације”
Предавање се одржава у периоду од 17.00 до 18.30 у слушаоници на 5. спрату

Небојша Катић је пословни консултант који живи и ради у Лондону од 1992. године. Дипломирао и магистрирао је на Економском факултету у Београду. Корпоративни живот му је био везан искључиво за београдски Енергопројект у коме је био ангажован као финансијски директор радне организације Енергопројект-Енергодата и финансијски директор холдинга Енергопројект. Небојша Катић је колумниста листа Политика и аутор књиге под називом Из другог угла

Соња Лихт, председница БФПИ (Београд), са темом ,,Допринос жена Култури мира: Регионални аспект”
Предавање се одржава у периоду од 19.00 до 20.30 у слушаоници на 5. спрату

Соња Лихт је председница управног одбора Међународног центра за демократску транзицију и чланица саветодавног одбора женевског Центра за демократску контролу оружаних снага (DCAF); женевског Центра за безбедносну политику (GCSP); као и Европског савета за спољне послове (ECFR). Чланица је и извршног одбора Џеферсон (Jefferson) института како у Београду тако и Вашингтону, те програма за Роме Фондација за отворено друштво (Open Society Foundations). Председавала је управним одбором АД „Политика“ и била чланица извршног одбора женског фонда „Реконструкција“. Била је и чланица савета Европске фондације за културу. Од 1991. до 2003. године била је прва извршна директорка, а затим и председница Фонда за отворено друштво (Сорош фондације) у Југославији (касније Србији). Између 1991. и 1995. Соња је била ко-председавајућа Хелсиншке скупштине грађана (Helsinki Citizen’s Assembly), широке коалиције бројних удружења из Европе и Северне Америке. Била је део дисидентског покрета у бившој Југославији од касних 60-их, да би од средине 80-их учествовала у оснивању више организација цивилног друштва и нарочито, женских организација.

Предавања су отворена за све заинтересоване предаваче и студенте Факултета политичких наука.

Related Posts