Вести

,

Одржана трибина ,,Прича о хуманости у 21. веку “

Трибина ,,Прича о хуманости у двадесет и првом веку” у организацији Центра за међународну и јавну политику одржана је у уторак, 5. децембра 2017. године на Факултету политичких наука. О овој теми говорио је Арно Гујон, оснивач француске хуманитарне фондације „Солидарност за Косово“.

„Оно што ме одређује као човека су моја дела. То је смисао мог живота и то ће остати за мном“, истакао је Арно Гујон. Он је почео да се бави хуманитарним радом 2004. године, када је заједно са братом први пут посетио Србију. Према речима Гујона, њихов циљ је био да се помогне Србима на Косову и Метохији, а Французима прикаже реалан живот људи у енклавама. „Када сам упознао првог Србина, знао сам да ће мој живот бити везан за тај народ. Дочекали су нас као што брат дочекује брата“, истакао је Гујон.

Овај хуманиста је указао на то да народ на Косову и Метохији има будућност све док чува културу. Додао је да је у тешким тренуцима сваки облик помоћи значајан. „Солидарност није празна реч. Није само важно да имамо емпатију, важно је да ту емпатију претворимо у акцију“, рекао је Гујон. Он је закључио да има наде за хуманост у двадесет и првом веку. На крају трибине француски хуманитарац  је појаснио да разлика између хуманих људи и оних који то нису није у доброти, већ само у деловању.

Након трибине одржан је хуманитарни концерт.

 

Related Posts