Вести

,

Посета шефа Мисије ОЕБС-а у Србији и донирање књига Факултету политичких наука

У циљу подршке академским институцијама и истраживањима у области медија, Мисија ОЕБС-а у Србији поклонила је књиге Факултету политичких наука. На догађају су пред студентима и медијима говорили Драган Р. Симић, декан Факултета политичких наука и амбасадор Андреа Орицио,  шеф мисије ОЕБС-а у Србији.

Уводну реч имао је декан Симић, који је ту прилику искористио да истакне значај сарадње ОЕБС-а и Факултета политичких наука. „ОЕБС је значајан партнер Факултета политичких наука. Од великог су доприноса донације и финансијска подршка студентима и професорима“, изјавио је проф. др Драган Р Симић. Он се такође захвалио на донацији од преко шездесет књига, које је ОЕБС поклонио факултету.

Амбасадор Андреа Орицио говорио је о тероризму и његовом глобалном карактеру, као и значају који заједнице имају у његовој превенцији. „Битне су нам идеје које долазе од заједница. Цивилно друштво и млади су покретач борбе против тероризма“, истакао је Орицио. Истакао је да се ОЕБС питања тероризма решава на особен начин, који се до сада показао као врло ефикасан. „Млади на Факултету политичких наука и цивилно друштво су нам значајна подршка. Млади не треба само да стварају будућност, они треба да делују данас“, закључио је амбасадор Орицио.


Related Posts