Вести

, ,

Факултет политичких наука први почасни члан НАЛЕД-а

У просторијама НАЛЕД-а данас је одржано свечано потписивање споразума о учлањењу Факултета политичких наука у Националну алијансу за локални економски развој.

Потписивањем овог споразума од стране декана Факултета проф. др Драгана Симића и извршне директорке НАЛЕД-а Виолете Јовановић, Факултет политичких наука постао је први факултет у Србији који је постао почасни члан Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД)

Декан Факултета, проф. др Драган Симић, истакао је задовољство потписивањем овог споразума, напоменувши да га посебно радује чињеница да је сарадња између две институције започета прошле године напредовала и да имамо ту могућност да ту сарадњу овим почасним чланством наставимо.

Надам се наставку одличне сарадње са НАЛЕД-ом, и очекујем да ћемо интензивирати сарадњу и са осталим чланицама НАЛЕД-а – компанијама и јединицама локалне самоуправе али и организацијама цивилног друштва које су део ове организације. Сигуран сам да ће овим учлањењем наши студенти али и наш наставни кадар имати додатне могућности за усавршавање и напредак као и учешће у различтим истраживањима у сарадњи са НАЛЕД-ом. Радује ме што је данас на овом потписивању и са Ваше стране присутан велики број наших бивших или садашњих студената што заправо представља једно велико признање нама као Факултету, истакао је декан Симић.

Извршна директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић истакла је одличну сарадњу у протеклом периоду са ФПН-ом, сарадњу на низу пројеката од “Летње праксе за младе политикологе” па до сарадње на пројекту “Анлизе пореских и непореских оптерећења почетника у пословању” и да је посебно радује чињеница да је та сарадња била изузетно плодтворна и са конкретним резултатима.

У наредном периоду желимо да интензивирамо сарадњу са факултетима, и позитивно искуство које имамо у сарадњи са Вама у протеклом периоду значајно је допринело да управо Ви будете наш први почасни члан, истакла је извршна директорка НАЛЕД-а.

Related Posts