Вести

ОБАВЕШТЕЊЕ – за студенте докторских студија – КОМУНИКОЛОШКИ КОЛОКВИЈУМ: MEТОДОЛОШКА РАДИОНИЦА (6.3.-10.3.2018.)

У оквиру наредног Комуниколошког колоквијума, биће одржана четвородневна методолшка радионица, од уторка 06.03. до петка 10.03.2018. године, у просторијама Факултета политичких наука.

Радионицу под називом Exploring and Testing Causal Relationships within Small to Medium-Sized Datasetsа methodological workshop with introductions to Bivariate Inferential Statistics and Qualitative Comparative Analysis водиће др Steffen Lepa, са Института за језик и комуникације, Техничког Универзитета у Берлину.

Први део курса ће бити посвећен Биваријантној инференцијалној статистици (Bivariate Inferential Statistics, BIS). Студентима ће, у овом делу курса, бити пружена неопходна знања и технике за тестирање биваријантне квантитативне узрочне хипотезе. Прва два дана докторанти ће добити основне инструкције за обраду скупова података и извођење анализа помоћу софтвера PSPP (GUI-based free SPSS clone). Други део курса ће бити посвећен Квалитативној компаративној анализи (QCA). У оквиру ова дана студенти ће имати прилику да чују о значајним техникама за тестирање мултиваријантних квалитативних узрочних хипотеза у раду са базама података које садрже више од 10 случајева.

Будући да ће се радити на рачунару, пожељно је да учесници на курс понесу лаптоп са оперативним системом Windows OS (са административним правима приступа који им омогућавају да инсталирају софтвер). Максимално 2 особе могу радити заједно на једном уређају. Базе података, које ће се користити током радионице, ће обезбедити предавач. Студенти такође могу понети своје базе на којима желе да раде.

***Уколико неко није у могућности да понесе лаптоп, потребно је да то нагласи у својој пријави, како бисмо имали времена да обезбедимо рачунаре на факултету.

Радионица ће бити одржана на енглеском језику, па се од учесника очекује знање енглеског језика, као и основно знање у описној статистици. Број места је ограничен на највише 20 студената докторских студија. У току трајања радионице, планиране су и индивидуалне консултације са др Steffen Lepa о радовима и истраживањима доктораната.

Моле се сви студенти заинтересовани за учешће у овој методолошкој радионици, да се пријаве професорки др Сњежани Миливојевић на: snjezana.milivojevic@fpn.bg.ac.rs  најкасније до 28. 02. 2018.

Related Posts