Вести

,

Додељена награда „Светлана Лана Адамовић“

У част проф. др Светлане Лане Адамовић, продекан за равој проф. др Дарко Надић уручио је истоимену награду Страхињи Обреновићу, студенту мастер студија Међународно хуманитарно право и право људских права.  Повељу додељују породица Адамовић и Факултет политичких наука.

„Велика ми је част и задовољство да овогодишње признање доделим најбољем студенту Страхињи Обреновићу, који је постигао изузетне резултате на предметима које је професорка Адамовић водила. Факултет већ по традицији уручује ову награду у знак сећања на лик и дело преминуле професорке, коју памтимо не само по изврсном знању, већ и по ведром духу и вечитом оптимизму“, истакао је проф. др Дарко Надић.

У име породице, проф. др Љубиша Адамовић, отац преминуле професорке, исказао је велику захвалност Факултету политичких наука на установљењу ове награде. Он је додао да младима треба пружити шансу и у свакој прилици треба одати признање талентима и помагати им, како би имали вољу да остану у својој земљи.

„Веома сам поносан што сам добитник ове награде и сматрам да је ово добра пракса и подстицај за нас студенте. Мотивисан овим признањем планирам да наставим академским путем и надам се да ћу оправдати указано поверење. О професорки Адамовић чуо сам најлепше речи, иако није било прилике да ми она предаје“, саопштио је Страхиња Обреновић.


Related Posts