Вести

Поптисан Меморандум о сарадњи Факултета политичких наука и Руске хуманитарне мисије

Факултет политичких наука и Руска хуманитарна мисија потписали су  21. марта у Београду Меморандум о сарадњи.

Меморандум предвиђа партнерство две институције у развоју Центра за руске студије ФПН-а. Потписе на документ, у Деканату ФПН, ставили су декан проф. др Драган Р. Симић и руководилац регионалног представништва РХМ на Балкну, др Бранимир Нешић. У  делегацији ФПН-а, поред декана, био је и руководилац Центра за руске студије ФПН проф.др Синиша Атлагић, а у гостујућој делгацији извршни директор Регионалног представнштва РХМ на Балкану др Михаил Бондар, директор Медија центра Руски експрес Горан Шимпрага и професор руског језика Филолошког факултета у Београду проф.др Ирина Атанасијевић.

У поздравној речи, декан Симић се захвалио Руској хуманитарној мисији на подршци у развоју Центра за руске студије, а нарочито на томе што је омогућила да се на ФПН поново изучава руски језик.

,,Језик је оно преко чега осетимо душу неког народа” – оценио је декан Симић и додао да без наставе руског језика није било могуће планирати ни увођење мастер програма, као циљ ка коме тежи ФПН.

,,Руска хуманитарна мисија ће обезбедити и потребну литературу за библиотечки фонд Центра за руске студије, као и помоћи да еминентни предавачи из Русије гостују у ЦРС и пренесу своја стручна знања српским студентима” – рекао је Бранимир Нешић, захваљујући професорима Симићу и Атлагићу на прилици да Мисија узме учешће у научном прегнућу, које ће српским студентима и научној заједници на прави начин приближити руску мисао и културу.

После потписивања Меморандума, гости су посетили и просторије ЦРС на Факултету политичких наука.


Related Posts