Вести

,

Предавање политичког секретара Министарства спољних послова Кеније Тома Амола

Политички секретар Министарства спољних послова Кеније Том Амоло одржао је предавање на Факултету политичких наука у уторак, 27. марта 2018. године. Предавање је у име управе факултета отворио продекан за развој Факултета политичких наука проф. др Дарко Надић, који је истакао да му је велико задовољство да после дуго времена факултет има прилику да угости предавача са афричког континента.

Политички секретар министарства спољних послова Кеније Амоло отпочео је излагање осврнувши се на веома блиске односе Србије и Кеније, који датирају још из периода Југославије. Он је нагласио да је важно неговати и међуљудску везу између двеју држава, а не само билатералне односе. Амоло је наставио предавање указавши на жељу Републике Кеније за просперитетом, која је нашла корене у регионалним интеграцијама.

„Ми смо веома сигурни у инфраструктуру коју смо изградили и сматрамо да је демократија кључна за идеју о предузетништву, како би Кенија успела економски да просперира“ оценио је Амоло.

Секретар министарства спољних послова Кеније даље је предочио студентима проблеме са којима се годинама уназад сусрећу актери међународне политике, тероризам и миграције, опоменувши да ће то бити велики изазов у будућности са којим ћемо сви заједно морати да се изборимо.


Related Posts