Вести

,

Предавање политичког саветника у амбасади САД у Србији Дејвида Геренбека

Предавање политичког саветника у амбасади САД у Србији Дејвида Геренбека одржано је 30. марта на Факултету политичких наука у организацији Центра за студије САД.

Дејвид Геренбек је започео предавање цитирањем уводне реченице Устава Сједињених Америчких Држава “We the people”, наводећи да је Устав основни темељ на ком почива САД. „Мој надређени је заправо амерички народ и пре свега одговарам њему“, истакао је Геренбек.

Нашу спољну политику формирамо на основу неколико главних вредности међу којима је грађанско друштво, безбедност, стабилност и једнаке економске шансе за све, рекао је политички саветник Герeнберк. „Сви људи овога света, укључујући и грађане САД-а имају право да следе своје снове и зараде за пристојан живот“, објаснио је Дејвид Геренбек.

Према његовим речима Влада САД-а сагласна је са политиком Србије да постане чланица Европске уније и ту је да јој помогне при остварењу тог циља. „Кораци које ће Србија направити на том путу, попут остварења веће безбедности и стабилности, важнија је од самог чина уласка у Европску унију“, закључио је Геренбек.


Related Posts