Вести

,

Одржана трибина „Изазови једног новинара“

Трибина под називом „Изазови једног новинара“, на којој је говорила новинарка Оља Бећковић, одржана је у среду, 11.04.2018. на Факултету политичких наука, у организацији Клуба студената ФПН-а. Модератор је била Тамара Николић, студенткиња друге године новинарства.

Оља Бећковић је отворила предавање коментаром да није сагласна са увреженим ставом да системи гуше надарене појединце, већ да таленат и квалитет увек налазе свој пут без обзира на препреке. Она је додала да не постоји редакција којој не треба добар новинар.

„Да бисте били новинар потребно је да будете радознали, да имате велико интересовање и да умете да постављате права питања. Такође, морам да нагласим да теорија у новинарству не значи много без праксе, јер вас тек терен потпуно обликује“, истакла је Бећковић.

Оља Бећковић је указала да новинар мора да буде свестан да ће у својој каријери правити грешке, али не сме да одступа од система вредности и професионалних стандарда. Она је закључила да у овој бранши нема поправног испита и да, уколико почнете посао пласирајући лажне вести, ваш кредибилитет одмах нестаје и не постоји шанса да преусмерите своје деловање.