Вести

,

Oдржано предавање професора Шаула Ладањија

Предавање професора Шаула Ладањија ,,Преживљавање холокауста и борба за успех“ одржано је 20. априла на Факултету политичких наука. Ладањи је двоструки олимпијац, професор емеритус на Бен-Гурион универзитету у Израелу, светски рекордер за препешачених 50 миља и носилац Пјер де Кубертен медаље за изузетан допринос олимпијском покрету. Шаул Ладањи рођен је у Београду 1936. године. Своје детињство и одрастање провео је као очевидац и жртва страхота Другог светског рата, али то га није спутало да настави да се бори. Захваљујући породоци, сналажљивости и упорности, иако уз велике губитке, настави са својим животом, тудећи се да својим радом не дозволи да се ишта слично понови.

,,Свакако моје детињство није било за пожелети, као осмогодишњак знао сам да морам да лажем и кријем своје порекло, како бих преживео. Моје школовање је трпело, образовао сам се на четири језика, у зависности од тога куда бисмо моја породица и ја бежали. Напокон, по завршетку рата скрасили смо се у Израелу, где смо насшли наш мир.“

Ладањи, у својој 82. години, и даље сваке године учествује у разним пешачким догађајима и свакодневно препешачи најмање 11 километара. Свој рођендан обележава интересантном традицијом тако што препешачи онолико километара колико је напунио година. Предавању су испред организатора трибине присуствовали проф. др Драган Р. Симић, декан Факултета политичких наука, као и господин Роберт Чобан, директор Color Press Group. Ладањи ће током посете Београду, поред предавања на Факултету политичких наука, посетити и израелску амбасаду, Олимпијски комитет Србије, као и Београдски маратон, на ком ће и учествовати.


Related Posts