Вести

,

Одржана трибина „Одбрана Космета – нема предаје“

Трибина „Одбрана Космета – нема предаје“ у организацији Српског политичког форума је одржана на Факултету политичких наука. О овој теми су говорили адвокат Бранислав Тапушковић и пуковник у пензији Горан Јевтовић.

„Право се мора поштовати у односу на чињенице. Када се чињеница измисли и  пласира као стварна, онда долази до великог проблема“, рекао је адвокат Тапушковић. Он је додао да уколико се играмо чињеницама долази до играња и са националним питањима. Објаснио је да ако се међународни прописи извргну руглу, они могу довести од озбиљних немира. „Чињенице би требало да буду битне када год се о нечему одлучује. Фалсификати никада не смеју да изазову лоше за народ и државу“, казао је Бранислав Тапушковић.

Према речима пуковника у пензији Горана Јевтовића предност треба дати међународном ратном праву. Оно представља сет правила, процедура и разних конвенција. „Међународно право оружаних сукоба је у почетку челично, али је питање колико се примењује у потпуности. Не смемо доћи у ситуацију да нема међународног правног поретка јер он штити државу“, објаснио је Јевтовић. Пуковник у пензији Горан Јевтовић је нагласио да смо земља која је прошла кроз аранжман провокација и субверзивног деловања. Закључио је да земљу може спасити знање, а да незнање са собом носи бројне последице.

 

Related Posts