Вести

,

Одржано предавање другог секретара Aмбасаде Aустралије

Други секретар аустралијске амбасаде Марис Тебецис је одржао предавање на Факултету политичких наука. Он је говорио о односима Аустралије са другим државама и о вредностима које Аустралија као држава негује.

Према речима другог секретара аустралијске амбасаде Мариса Тебециса, Аустралија није утопија. У њој је лепо живети, али ни она као држава није савршена. „База наше дипломатије су вредности. Ми желимо да учинимо нашу земљу јачом, сигурнијом и просперитетнијом“, рекао је Тебецис. Он је додао да дипломатија Аустралије почива на дијалогу. За аустралијске међународне односе је веома битан критицизам и критичко мишљење.

„За опстанак једне државе важан је статус економије. Када имате јаку економију јачи сте дипломатски“, казао је Тебецис. Други секретар аустралијске амбасаде Марис Тебецис је објаснио да Аустралија има среће када је економија у питању. Она има много ресурса, велико развијено тржиште због самог положаја државе које им отвара многе могућности за развој и напредак. „Политичке, економске и религијске слободе су за нас много битне. Аустралија јесте млада држава, али оно што нас чини јединственим је то што годинама негујемо вредности које наше грађане чине срећнијим и задовољнијим“, закључио је Тебецис.


Related Posts