Вести

,

Други дан Недеље одрживог развоја

У оквиру Недеље одрживог развоја на Факултету политичких наука је одржано предавање о веганском начину исхране. О овој теми је говорила блогерка која се бави веганском кухињом Јелена Маленовић.

„Бити веган није само исхрана, то је и начин живота. Оно што се дешава на телесном нивоу, утиче на све у нашем животу“, рекла је Јелена Маленовић. Она је додала да је погрешно мислити да се хранимо балансирано ако се хранимо вегански. Најбитније је бити свестан да веган исхраном чинимо добро за нас, за животну средину и свет око нас. „Заблуде су да је скупо хранити се здраво и да вегани једу само воће и поврће. Примарно у веган исхрани су махунарке, житарице и орашасти плодови“, казала је Маленовић.

„Без обзира на врсту исхране, околину око нас морамо чувати. Куповином проивода који нису спаковани у пластику већ смо направили један корак у очувању земаљске кугле“, нагласила је Јелена Маленовић. Према њеним речима код нас постоји недовољна свест о веганству. Оно што је потребно како бисмо подигли свест код људи поред информисања о томе шта је у ствари веган исхрана јесте и већа заступљеност веганских опција у оквиру генералне понуде како би људи могли да пробају и увере се да веган јела могу да буду изузетно укусна.

Другог дана Недеље одрживог развоја у холу Факултета политичких наука била је постављена Еко тезга где су се могли купити воћни органски шејкови. Новац од продаје дониран је у хумантирне сврхе за саднице. Такође је организована радионица о рециклажи и рециклираним предметима, која је студентима пружила могућност да сами нешто израде од рециклираних материјала.

 

 

Related Posts