Вести

Професор др Драган Р. Симић поново изабран за декана Факултета политичких наука

Професор др Драган Р. Симић поново је изабран за декана Факултета политичких наука Универзитета у Београду и наредне три године биће на челу ове високошколске установе.

Савет Факултета политичких наука изабрао је декана Симића на предлог Наставно-научног већа.

Професору Симићу ово је други мандат на челу Факултета политичких наука. Симић је најавио да ће наредне три године Факултет политичких наука наставити да унапређује квалитет наставе и научног рада, посебно у години када Факултет обележава педесет година од свог оснивања.

Факултет политичких наука се у протеклом раздобљу потврдио као далеко најотворенија високошколска установа на Универзитету у Београду: почев од мобилности студената, учешћа на међународним такмичењима студената и професора, учешћа професора на најважнијим међународним конференцијама све до институционализовања сарадње са престижним светским универзитетима и институтима: споразум о сарадњи о извођењу наставе у пролећном семестру за студенте Универзитета Клемсон, Јужна Каролина, САД. Недавно је сличан споразум потписан са МГИМО из Москве, Руска Федерација, а пред потписивањем су уговори Факултета политичких наука и Хумболтовог универзитета из Берлина, Немачка, Универзитетом Ломоносов, Москва, Руска Федерација и Универзитетом Стенфорд, Калифорнија, САД…

Related Posts