Вести

,

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић одржао предавање на Факултету политичких наука

Факултет политичких наука посетио је министар државне управе и локалне самоуправе господин Бранко Ружић, који је у оквиру предмета Јавна управа одржао предавање студентима треће године. Министра је угостио продекан за квалитет, самоевалуацију и научно-истраживачки рад и предметни професор др Дејан Миленковић.

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић истакао је да јавна управа у Србији није нормирана законом, али да запослени у јавном сектору могу бити мотор промена јер реформе спроводе људи. „Усвајање стратегије о јавној управи и систем реформи биће праћене дигитализацијом која није само техничко-технолошки, већ и друштвени процес“, објаснио је Ружић. Додао је да је веома важно комуницирати са јавношћу на прави начин, како би сви грађани могли да буду упознати са електронском разменом података.

На крају предавања, студенти су имали прилику да поставе питања, а министар Ружић је закључио да су министарства, као и остале институције јавне управе спремне да пруже прилику младим и образованим људима у Србији.

 

Related Posts