Вести

,

Kонкурс за полазнике друге генерације програма “Летња пракса у локалним самоуправама”

Поштоване колегинице и колеге,

Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) и Факултет политичких наука – Центар за каријерни развој, на основу споразума о сарадњи, другу годину за редом расписују конкурс за учешће у програму „Летња пракса за младе политикологе у локалним самоуправама“.

Програм је намењен студенткињама и студентима политикологије завршних година основних студија и подразумева обављање стручне праксе у градовима и општинама широм Србије. Идеја је да се током летњих месеци студенти кроз рад на конкретним задацима у периоду до месец дана упознају са начином рада у локалним самоуправама, првенствено у срединама из којих су пореклом.

Детаљи праксе :

× Пракса се реализује у току јула и августа;
× Трајање праксе је до месец дана;
× Није предвиђена новчана накнада;
× Пракса се обавља у јединицама локалних самоуправа у којима кандидати могу себи обезбедити смештај;
× Након завршене праксе практиканти добијају потврду о обављеној пракси као и могућност да остваре додатне ЕСПБ поене сходно Правилнику о вредновању ваннаставних активности Универзитета у Београду.

Начин пријаве :

Сви заинтересовани треба да до 22. јуна пошаљу свој ЦВ на мејл pajazit.pomak@fpn.bg.ac.rs , и да у наслову мејла наведу за коју локалну самоуправу се пријављују („Пријава за праксу у општини / граду _________“).

Будући да није предвиђена новчана накнада за обављање праксе, препорука је да се кандидати пријаве за општине у којима могу себи обезбедити смештај.

Након истека рока, представници НАЛЕД-а и Факултета политичких наука размотриће све доспеле пријаве и у складу са капацитетима локланих самоуправа извршити селекцију. Најкасније до почетка јула сви пријављени кандидати добиће информације о статусу своје пријаве

Related Posts