Вести

,

The 4th International Economic Forum on Reform, Transition and Growth – међународна научна конференција

Центар за студије Азије и Далеког истока ФПН и Институт за азијске студије, у сарадњи са Институтом за политичке студије, организују 19. јуна 2018. године међународну научну конференцију под називом The 4th International Economic Forum on Reform, Transition and Growth. Сада већ традиционална конференција је резултат четворогодишње сарадње Московског државног универзитета Ломоносов (Факултет политичких наука), Корвинус универзитета из Будимпеште (Економски факултет), Ђинан универзитета из Гуангџоуа, НР Кина (Економски факултет), као и Института за политичке студије и Института за азијске студије из Београда, чији је руководилац проф. др Драгана Митровић, која је уједно и иницијатор ове веома успешне сарадње.

На конференцији ће о искуствима, проблемима и оствареним резултатима економских реформи, транзиције и економског раста у овим земљама, говорити представници наведених универзитета и института: проф. др Балазс Хамори и проф. др Адам Золтан (Корвинус универзитет), проф. др Јуденков Јуриј Николајевич (Московски државни универзитет Ломоносов), проф. др Yongliang Zhao; проф. др Xianbin Wang, проф. др Xiangdong Liu, проф. др Peng Wang  (Ђинан универзитет).

Домаћини скупа, учесници из Центра за студије Азије и Далеког истока ФПН, Института за азијске студије и Института за политичке студије биће: проф. др Драгана Митровић, иницијатор ове сарадње, затим доц. др Марко Тмушић, ма Драган Траиловић, докторанд ФПН и истраживач сарадник ИПС, као и др Петар Матић, научни сарадник ИПС и др Ђорђе Стојановић, виши научни сарадник ИПС.

У име Факултета, скуп ће отворити проф. др Дарко Надић, продекан.

Конференција ће се одржати у слушаоници 3 Факултета политичких наука, са почетком у 10 часова.

Related Posts