Вести

,

Предавање Миодрага Костића на Факултету политичких наука у оквиру програма Leadership Academy for Development

На Факултету политичких наука је у четвртак, 28.06.2018. године, одржано предавање дипл. економисте Миодрага Костића, власника и директора компаније ,,MK group”, у оквиру програма Leadership Academy for Development.  Костић је говорио је о тренутном стању у српској привреди и земљама у региону осврнувши се на појединца и његово сналажење у привредној структури са аспекта приватног сектора. Модераторка предавања била је Маја Пишчевић, потпредседница Ист-вест института (East-West Institute) из Њујорка.

Костић је истакао како сматра сматра да је кључни проблем недостатак „IT“ технологије, који је настојао да реши у индустрији шећера у Врбасу. ,,У приватном сектору веома водимо рачуна о  дисципини. Дисциплина и квалитет су, поред прописаних стандарда, кључни у пласирању прозивода. Када будемо имали дефинисан стандард моћи ћемо да продајемо из малог села на Западном Балкану своје призводе на готово сваком тржишту и да будемо конкуренти многим иностраним компанијама“, истакао је Костић. Он је нагласио да образовни систем Србије није адекватан, он нас не учи како да учимо већ искључиво само да понављамо научено.  Имамо студенте економије који никада и нигде нису радили што није добро за нашу привреду, закључио је Костић и нагласио потребу реформе и у овом сектору.

Програм Leadership Academy for Development у оквиру ког је одржано и ово предавање одржава се од 25. до 29.06.2018. године на Факултету политичких наука. Намењен је првенствено представницима пословног сектора, јавне управе и локалне самоуправе, академске заједнице и цивилног друштва из региона Западног Балкана. Програм воде угледни професори Стенфорд универзитета Франсис Фукујама и Мајкл Бенон.


Related Posts