Вести

,

Одржана годишња међународна конференција Сабор политиколога

На Факултету политичких наука је 22. и 23. септембра 2018. године одржана годишња међународна конференција Удружења за политичке науке Србије Сабор политиколога. Конференцију заједнички организују Удружење и Факултет политичких наука Универзитета у Београду, у сарадњи са Балканским удружењем за политичке науке.

Овогодишња тема конференције била је ,,Конституционализам и уставни дизајн у демократској рецесији”. Преко 70 излагача из готово свих земаља Југоисточне Европе, као и из Уједињеног Краљевства, Луксембурга, Турске, Русије, Индије, Бразила, Нигерије, Ирана, Чешке, Пољске, Швајцарске и Мађарске, представило је своја истраживања на укупно 15 ужих тематски панела.

Конференција је отворена у суботу, 22. септембра, а уводна обраћања одржали су проф. др Драган Р. Симић, декан Факултета политичких наука, проф. др Милан Подунавац, председник Балканског удружења за политичке науке и проф. др Небојша Владисављевић, председник Удружења за политичке науке Србије.

У оквиру конференције одржан је округли сто Балканског удружења за политичке науке на тему перспектива споразума Грчке и Македоније, као и посебан тематски панел часописа Journal of Regional Security који издају Факултет политичких наука и Београдски центар за безбедносну политику.

 

 

Related Posts