Вести

Свечани пријем бруцоша генерације 2018/19.

Свечани пријем бруцоша генерације 2018/19. уприличен је на Факултету политичких наука. Будућим студентима добродошлицу пожелео је декан Факултета, проф. др Драган Р. Симић, истакавши значај ове институције и знања која се у њој усвајају.

„Ви сте једна посебна генерација студенткиња и студената која ће свакако остати упамћена као јубиларна, педесета генерација нашег Факултета. Овај „храм науке“ , у коме ћете у раду, али и радости, усвајати знања важна за цео живот, од данас постаје ваша друга кућа. Оно што вам желим јесте да учите како да критички конструишете ставове и мислите својом главом, али и да следите своје снове и постављате само највише циљеве“, рекао је декан Факултета политичких наука.

Декан је студенткињама и студентима нагласио и да је изузетно драгоцен и тешко мерљив допринос нашег Факултета у свим сферама друштвеног и политичког живота у претходних педесет година и истакао да је Факултет политичких наука Универзитета у Београду водећа установа у овим областима не само у Србији, већ и у региону овог дела Европе, на шта сви треба да будемо поносни.

Бруцошима и бруцошкињама обратио се и проф. др Милан Јовановић, шеф катедре политиколошког одељења који је указао на значај изучавања политичких наука. ,,Бићете оспособљени знањем и вештинама помоћу којих ћете моћи да се бавите политиком као стручњаци, причаћете о филозофији и научним достигнућима, о теорији и пракси политике. Бићете „инжењери политике“. Нема институције, нити јавног сектора где нећете срести некога од наших колега“, нагласио је проф. др Јовановић и на крају свог излагања посаветовао студенте да уважавају своје професоре, што више читају и критички мисле.

На крају церемоније, млађим колегама обратила се и Маргарета Смиљанић, студенткиња продеканка ФПН-а, честитавши на великом животном кораку. ,,Као јубиларна генерација студената Факултета политичких наука имате обавезу да наставите тамо где су пре вас стали неки велики људи. Од данас вам следе године у којима ћете радити на себи, спознати вредност комуникације, залагања, али и одрицања зарад успеха”, закључила је Смиљанић.

Свечану церемонију употпунио је и наступ хора Еквилибриум који је извео химну Републике Србије „Боже правде“ , као и  II Мокрањчеву руковет.

 


Related Posts