Вести

,

Одржана промоција друге генерације полазника програма „Летња пракса за младе политикологе”

Промоција друге генерације полазника програма ‚‚Летња пракса за младе политикологе”, коју већ другу годину заредом реализују Факултет политичких наука и Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД), одржана је на Факултету у зборници Деканата.

Укупно 14 студената Факултета политичких наука током летњих месеци имало је прилику да обави стручну праксу у 11 јединица локалне самоуправе које су се одазвале позиву НАЛЕД-а и Факултета политичких наука.

Присутне практиканте, али и менторе из јединица локалне самоуправе, поздравио је у име управе Факултета проф. др Дарко Надић, продекан за основне студије, који је истакао посебно задовољство што се овај програм наставио и ове школске године, изразивши наду да ће ускоро бити још оваквих програма који нашим студентима омогућавају да стичу прва практична искуства.

У име Министарства просвете, науке и технолошког развоја обратила се помоћница министра за дуално и предузетничко образовање др Габријела Грујић, која је похвалила Факултет политичких наука и напоре Центра за каријерни развој истакавши да је изузетно важно да знање које студенти добијају буде примењиво у пракси, али и да Факултети раде на покретању и реализацији оваквих програма.

Ана Илић, директорка одељења за добру управу НАЛЕД-а истакла је да је велико задовољство учествовати у овом програму и захвалила се јединицима локалне самоуправе које су се одазвале позиву, посебно истакавши да се нада да су практиканти допринели подизању квалитета рада локалних самоуправа у којима су стицали искуства и обављали праксу.

Пајазит Помак, руководилац Центра за каријерни развој ФПН-а захвалио се свим партнерима на пројекту и истакао да је посебно поносан на чињеницу што се овај пројекат поново реализује. Помак је изразио и наду да ће Факултет политичких наука успети да обезбеди већи број локалних самоуправа и партнера како у јавном тако и приватном сектору, у наредном периоду.

Након обраћања партнера пројекта, практиканти и њихови ментори из локалних самоуправа поделили су своја искуства, дали предлоге и сугестије како овај програм у наредном периоду може бити још квалитетније реализован и додатно побољшан. По завршетку промоције уследила је додела захвалница општинама и градовима који су узели учешће у програму, као и додела сертификата практикантима који су успешно завршили овај програм.

 

 

 


Related Posts