Вести

Одржано представљање књиге „Косово и Метохија под заставом Исламске државе“

Промоција дела „Косово и Метохија под заставом Исламске државе“ аутора Милана Вукелића, у организацији Српског политичког форума, одржана је на Факултету политичких наука. На догађају су говорили творац монографије Милан Вукелић и уважени професор Факултета др Мирољуб Јевтић.

Проф. др Мирољуб Јевтић указао је да је ово штиво плод београдске школе политикологије религије, која је покренула прву на свету библиотеку за објављивање најуспешнијих мастер, докторских и магистарских радова из ове области. Професор је додао да је ово прва публикација у издаваштву библиотеке која има наслов, назив издавача и резиме на енглеском језику, чиме ће страни читаоци имати увид у тематику књиге. „Ово дело рађено је најстрожом научном методологијом и представља велики допринос науци. Поред тога, оно је изузетно значајно и из практичног разлога, зато што има директну политичку примену“, нагласио је проф. др Јевтић.

Аутор монографије Милан Вукелић предочио је да је ова књига настала на основу мастер рада „Деловање исламске државе на Косову и Метохији“ и захвалио се проф. др Мирољубу  Јевтићу на стручним критикама и саветима. Према његовим речима, у штиву су описани узроци настанка исламске државе, као и деловање и ширење идеологије ислама. „Упознавање са коренима ове земље је веома важно јер многи ни данас не разумеју како је она настала. Циљ ове монографије јесте да укаже да је став да су Албанци секуларан народ који је занемарио своје верске противречности зарад остварења националног идеала погрешан“, закључио је Вукелић.

Модераторка догађаја Марија Петровић истакла је да јој је изузетна част и задовољство да представи говорнике на предавању, као и њихов рад и дело. Она се потом захвалила свим присутнима на доласку и објаснила да књига представља коперникански обрт у разумевању целокупне ситуације на Косову и Метохији, уз посебан осврт на исламски утицај.

 


Related Posts