Вести

,

Конкурс за Београдски међународни модел Уједињених нација – БИМУН 2019

Поштоване колегинице и колеге,

Удружење за Уједињене нације Србије припрема 16. међународну студентску конференцију „БЕОГРАДСКИ МЕЂУНАРОДНИ МОДЕЛ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА – БИМУН 2019″, која ће се одржати у Београду од 13. до 17. марта 2019. године.

Након 15 успешно организованих међународних конференција (2004-2018), БИМУН има велики углед међу успешним студентима и код значајних институција и међународних организација. БИМУН је постао једна од најпрестижнијих конференција Модела УН у Европи и окупља амбициозне студенте из целог света.

БИМУН студентима пружа могућност да у пракси боље упознају актуелна међународна питања и начине њиховог решавања у оквиру УН, да примењују основна дипломатска начела, као и доприноси развијању њихових личних вештина (јавног наступа, преговарања, вођења дебате и постизања компромиса). Студенти преузимају улоге дипломата УН, представљају различите земље и расправљају о актуелним светским темама, у складу са процедуром УН. БИМУН 2019 биће прилика за нова искуства, дипломатске дебате и повезивање младих лидера из Србије и других земаља. Радни језик БИМУН конференције је енглески.

 

„Београдски међународни модел Уједињених нација – БИМУН“ (13 – 17. март 2019), биће фокусирана на аспекте теме ”Глобално лидерство и заједничка одговорност”.

На конференцији ће бити академска симулација заседања органа УН на следеће теме:

* Савет безбедности: Милитаризација Арктика

* Кризни комитет Савета безбедности: Криза у Јужно-кинеском мору

* Економски и социјални савет (ЕКОСОК): Раст протекционизма у време глобализације

* Савет за људска права: Заштита жена и деце у конфликтним и постконфликтним ситуацијама

* Скупштина Уједињених нација за животну средину: Акција у борби са климатским променама.

 

На Конкурс за БИМУН 2019 могу се пријавити студенти основних и постдипломских студија до 29 година, који добро знају енглески језик, уз обавезу да попуне Апликациони формулар.

До сада је 3.680 успешних студената из 72 државе учествовало на петнаест БИМУН конференција. Придружите се и планирајте учешће на БИМУН 2019.

ПРИЈАВЉИВАЊЕ је до 20. јануара 2019. године. Број места је ограничен – пријавите се на време!

За више информација о конференцији БИМУН 2019 и процедури пријаве за одређени комитет посетите сајт: www.bimun-unaserbia.org

 

Актуелности о БИМУН 2019 можете видети на друштвеним мрежама БИМУН пројекта:

Facebook – http://www.facebook.com/pages/Belgrade-International-Model-United-Nations-B-I-M-U-N/136484779776775?sk=info,

Instagram – https://www.instagram.com/bimun_belgrade/ ,

Twitter – https://twitter.com/BIMUN_UNASerbia.

 

БИМУН теме 2019

БИМУН_2019_- информације о конкурсу

Related Posts