Вести

Допуна Споразума о сарадњи Факултета политичких наука и Белгородског државног универзитета

Допуна Споразума о сарадњи Центра за руске студије Факултета политичких наука са Међународним интердисциплинарним научно-образовним центром за славистику Националног истраживачког универзитета „БелГУ“ (Белгородског државног универзитета) потписана је на Факултету политичких наука.

Споразум су потписали декан Факултета политичких наука проф. др Драган Р. Симић и ректор Белгородског државног универзитета др Олег Полухин. Потписивању су присуствовали продекан за наставу проф. др Дарко Надић и руководилац Центра за руске студије проф. др Синиша Атлагић.

Проф. др Дарко Надић говорио је о наставку заједничког рада на пројектима, побољшању квалитета студија и нагласио значај размене студената и гостовање професора на оба Универзитета. „Сарадња са Белгородским универзитетом је једна од најинтензивнијих на овом Факултету и могу рећи да имамо искрено пријатељство. Надам се да ће повећање просторног капацитета Факултета обухватити и проширење Центра за руске студије као знак захвалности за изузетну сарадњу“, изјавио је професор др Надић.

Проф. др Олег Полухин, ректор Белгородског државног универзитета осврнуо се на досадашњи рад и предочио пројекте који ће се реализовати у будућности као што су размена студената, усаглашавање наставног програма и гостовање студената оба факултета на манифестацијама које су планиране. „Позив студентима Факултета политичких наука да узму учешћа у међународним догађајима Белгородског државног универзитета и коменторства у писању и учешће у комисијама за одбрану магистарских теза из области политичких наука су изразито значајна ставка“, оценио је  др Полухин.

Да подсетимо, Споразум о сарадњи Факултета политичких наука и Белгородског државног универзитета потписан је у октобру 2016. године и подразумева сарадњу у областима политикологије, комуникологије и журналистике, социјалне политике, међународних односа и регионалних студија. До данас је спроведен низ скупова, предавања, међународних конференција, а такође је и успостављена мобилност студената и професора.

 

Related Posts