Вести

Одржана трибина на тему „Репортаже које се памте”

Трибина под називом  „Репортаже које се памте“, у организацији Европског студентског форума Факултета политичких наука (ЕСФ ФПН), одржана је на нашем Факултету. Гост трибине била је светски призната новинарка и уважена продуценткиња Мира Адања-Полак, која је студентима говорила о почецима своје дуге и успешне каријере, као и професионалним изазовима са којима се сусретала до сада.

Мира Адања-Полак оценила је да свако ко се бави овим послом пре свега треба да буде психолог, како би на прави начин разумео своје саговорнике и додала да се новинар и постаје и рађа. Она је истакла да добар репортер мора да има способност да препозна ситуацију која би и другима била занимљива и да од тога направи дело које се памти. „Да би садржај био квалитетан, новинар треба да има јединствен угао гледања и да истински доживи причу на којој ради, јер ће је једино на тај начин најверније пренети публици. У овој професији је јако важно да будете аутентични, да не допустите да неко мења ваше идеје и да никад не одустанете од сопствене визије“, указала је Адања-Полак.

Према њеним речима, највише вреде оне теме којима журналисти на позитиван начин мењају ситуацију у друштву и доприносе његовом напретку. Она је нагласила да је у току своје дугогодишње каријере уложила доста труда и напора, али да иза свега што је објавила и произвела стоји од почетка до краја. „Не кајем се ни због чега што сам урадила, нити бих ишта мењала или поправила, јер оног тренутка када за нечим жалите, ви признајете себи да сте негде погрешили. Награда је када трајете, али је за мене највећи успех то што публику интересује мој рад и што ће можда у мени неко пронаћи мотивацију“, закључила је Адања-Полак.

Модераторка трибине била је студенткиња Маја Репић из организације ЕСФ ФПН.

 

Related Posts