Вести

, ,

Предавање – (Западно) Немачка рок музика 1970-их и 1980-их година као огледало друштвених промена

Драге колегинице и колеге,

Велико нам је задовољство да Вас обавестимо да ће Факултет политичких наука и Центар за немачке студије  у четвртак, 06. децембра 2018. у 17 часова организовати предавање Др Штефана Пирнера (Stefan Pürner), руководиоца Сектора за БиХ, Македонију, Црну Гору и Србију у Немачкој фондацији за међународну правну сарадњу (IRZ)  на тему:

(Западно) Немачка рок музика 1970-их и 1980-их година као огледало друштвених промена

Предавање ће се одржати у слушаоници 17 – Факултета политичких наука, II спрат, стари део зграде Факултета.

Предавање је на српском језику

О аутору:

Др Штефан Пирнер је поред права у Немачкој студирао славистику између осталог у Новом Саду и Загребу, те стога течно говори српски језик.

Поред функције руководиоца Сектора за БиХ, Македонију, Црну Гору и Србију у Немачкој фондацији за медјународну правну сураднију (IRZ), Др Пирнер се бави новинарством и писањем. Тако је 1987. у емисији Баварског радија представио југословенску рок музичку сцену (Азра, Бијело Дугме, Лачни Франц, Леб и Сол, Рибља Чорба и Забрањено Пушење), а године 2007. објавио књигу „Sgt. Pepper Live – Eine Beatles Fiction“ о поновном окупљању Битлса, додуше само у литерарној фикцији. Најпознатији наслов из белетристике му је књига „Клонирани“.


Related Posts