Вести

,

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДЕ ДР ПРЕДРАГ СИМИЋ

У спомен на професора др Предрага Симића, његова породица, Факултет политичких наука Универзитета у Београду и Центар за друштвени дијалог и регионалне иницијативе, уз подршку Амбасаде Републике Словачке у Београду, расписују

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДЕ ДР ПРЕДРАГ СИМИЋ

Награда је намења ауторима најбољих студентских радова из области спољне политике Србије и балканских односа, научних области за које је професор Симић био истакнути стручњак, бритки аналитичар, плодан аутор и инспиришући професор.

Конкурс за доделу награде за 2019. годину отворен је од 06.12.2018. до 13.01.2019. године. Студенти треће и четврте године основних академских студија или студенти мастер академских студија на Факултету политичких наука, који желе да конкуришу, треба да пошаљу рад дужине од 1500 до 2000 речи на једну од следећих тема:

  • Како унапредити економску сарадњу у оквиру ЦЕФТА споразума?
  • Који је најбољи и најодрживији модел за дугорочно решење проблема односа Београда и Приштине?
  • Шта треба да буду основни циљеви политике Републике Србије према региону у погледу српског народа у околним земљама?
  • Које је најбоље решење за спор око границе на Дунаву са Републиком Хрватском, које може бити потенцијални проблем у наставку процеса евроинтеграција Републике Србије?

Радови би требало да понуде конкретне предлоге у форми предлога практичне политике, уз јасну и концизну  аргументацију. Неопходоно је да радови буду уредно референцирани, у академској форми, са пописом литературе на крају рада. Радове је потребно послати у дигиталној форми (најбоље као МSO Word документ) на адресу: milan.krstic.fpn@gmail.com до 23:59:59 сати на дан затварања конкурса (13.01.2019. године).

Ауторима три најбоља рада новчане награда и плакете ће бити свечано уручене 18.01.2019. године на Факултету политичких наука. Поред тога, награђенима ће бити обезбеђено и учешће на престижном безбедносном форуму GlobSec у јуну 2019. године у Братислави.

Чланови жирија, који ће одабрати најбољи рад су: проф. др Драган Р. Симић, проф. др Дејан Јовић, проф. др Иво Висковић, др Јасминка Симић,  асистент МА Милан Крстић.

За све додатне информације потребно је обратити се асистенту Милану Крстићу на мејл: milan.krstic.fpn@gmail.com .

Related Posts