Вести

Одржана трибина „Са гостом на ти – Сергеј Трифуновић“

Трибина под називом „Са гостом на ти“, у организацији Тимске иницијативе младих (ТИМ) одржана је Факултету политичких наука. У улози госта овог пута нашао се наш прослављени глумац Сергеј Трифуновић.

На почетку трибине Трифуновић је говорио о глумачком позиву и о својим највећим глумачким достигнућима. „Не волим да употребљавам реч глума, игра је за мене боља реч. Код глуме је кључна ствар да ти будеш лик ког играш, а игра је истинска чаролија”, истакао је Трифуновић и додао да је важно да се глума не види јер само на тај начин људи могу да ти верују. Глумац је говорио о успеху представе „Воз“, коју игра са чувеним глумцем Војиславом „Војом“ Брајовићем. „Када смо почели да изводимо ову представу, Воја и ја нисмо очекивали оволики успех. Међутим, очигледно је да су се људи ужелели истинских и суштинских ствари и због тога је мени срце као овај амфитеатар јер је управо позориште оно што ја највише волим“, нагласио је Трифуновић и указао да је позориште жива ствар која се преноси од уста до уста и има емпиријски моменат зато што се дешава сада и овде. За свој највећи успех сматра оснивање хуманитарне фондације „Подржи живот“ која помаже лечење деце у Србији и иностранству.

Овацијама и аплаузом присутни су испратили рекапитулацију Трифуновићевих улога коју је припремила модераторка трибине студенткиња Нина Чолић.

 

Related Posts