Вести

,

Програм менторства за девојке/жене из области ИТ-ја

Програм менторства за девојке/жене из области ИТ-ја у организацији Netokracije званично је отворен.

Програм је намењен девојкама/женама које тек започињу каријеру или раде неколико година, а које занима индустрија информационих технологија. Области за које ће девојке моћи да се пријаве су маркетинг/ПР, HR, продаја, softver development и Project Management.

Пријаве

Конкурс је отворен до понедељка, 24. децембра!

 

Ментори и менторке из компанија Endava, TeleGroup, 3AP, агенције Chapter4 и Netokracije изабраће по две девојке са којима ће током јануара и фебруара радити на развоју њихове каријере у области ИТ-ја – мапираће професионални пут девојака, указаће им на додатне вештине које би требало да стекну и упутити на позиције које ће додатно развијати њихове вештине и таленте.

Све учеснице програма у наредној години очекују два окупљања – 17. јануара и 12. фебруара, када ће се у простору ICT Hub (Краља Милана 10) одржати радионице на којима ће неке од менторки девојке темељније упутити у индустрију и изазове које их чекају.

Иначе, менторски програм и сама конференција покренути су не би ли се оснажио положај жена у брзорастућој технолошкој индустрији и да би се већи број девојака инспирисао да постане њен део. Netokracija зато као професионално – технолошки медиј настоји да додатно укаже на неке изазове и да уз помоћ стручњака пронађе евентуална решења, а управо као одговор на недостатак кадра у овој индустрији је и настао овај програм.

Девојке, пријавите се!

Related Posts