Вести

Потписан Меморандум о разумевању између Факултета политичких наука и Вестминстерске фондације за демократију

Међусобна сарадња на програму „Популарна демократија“ успостављена је између Факултета политичких наука Универзитета у Београду (ФПН) и Вестминстерске фондације за демократију (ВФД).

Меморандум о разумевању потписали су декан Факултета политичких наука проф. др Драган Р. Симић и директорка Вестминстерске фондације за демократију (ВФД) Жељка Пантелић. Потписивању споразума присуствовали су и продекан за науку, квалитет и самовредновање ФПН-а проф. др Дејан Миленковић и Душан Миленковић из ВФД-а.

Програм је усмерен ка едукацији младих људи о политици и демократији, њиховом положају и утицају као појединаца и група. Циљ сарадње је да се смањи отуђеност младих људи од политике, и повећа њихова политичка партиципација од тренутка када добију право гласа.

Факултет политичких наука ће, као најрелевантнија институција политичког образовања у Србији, дати садржајни допринос овом програму и бити његов носилац и тиме поспешити развој демократске културе у Србији, и након што Вестминстерска фондација за демократију заврши своје учешће у истом.

Неке од активности које ће се спроводити у оквиру сарадње су заједнички развој курикулума за Академију политичке едукације, едукација студената ФПН-а кроз Академију политичке едукације, на којој ће студенти бити обучени да преносе знање средњошколцима, као и спровођење и организација едукативних радионица у средњим школама широм Србије.

Related Posts