Вести

Семинар: „Махатма Ганди и његов утицај на индијску и глобалну политику и савремени свет”

У оквиру кампање  “Incredible IndiaLand of Gandhi”, Центар за студије Азије и Далеког истока Факултета политичких наука, заједно са Амбасадом Индије најављују семинар на тему:

Mahatma Gandhi and his Influence on Indian and Global Politics and Modern Society” – „Махатма Ганди и његов утицај на индијску и глобалну политику и савремени свет”

На семинару ће индијски и домаћи познаваоци личности, дела и баштине Махатме Гандија говорити о утицају Гандијеве политичке философије и делања на модерни свет, међународне односе, теорију међународних односа, Индију данас и индијску историју.

Семинар ће се одржати на Факултету политичких наука у уторак, 12. марта 2019. у слушаоници 3, од 12 до 13.45 часова.

Амбасадор Индије у Републици Србији, Њ. Е. г. С. Батачарђи  (S. Bhattacharjee) уводним излагањем отвориће семинар. У име Центра и ФПН-а, руководилац Центра проф. др Драгана Митровић, поздравиће учеснике: проф. др Рамачанда Бирапу са Историјског инситута Факултета друштвених наука, проф. др Душана Пајина са Универзитета уметности, проф. др Јелицу Стефановић Штамбук, са ФПН Универзитета у Београду, г. Милана Мишића, уредника и некадашњег дописника Политике из Индије, г. Борислава Коркоделовића, уредника Танјуга и вишегодишењег дописника из Азије.

 

Махатма Ганди_плакат

Related Posts