Вести

Отворен пројекат „ПЕРОМ Србије и Хрватске“

Пројекат „ПЕРОМ Србије и Хрватске“ свечано је отворен на Факултету политичких наука. Пројекат представља сарадњу Факултета политичких наука Универзитета у Београду и Факултета политичких знаности Свеучилишта у Загребу уз подршку Фондације др Зоран Ђинђић.

Професор др Дарко Надић, продекан за основне студије, поздравио је студенте оба факултета и пожелео добродошлицу гостима из Загреба. Координаторка пројекта, Ирена Заграђанин истакла је да је главни циљ пројекта стицање искуства на иновативан начин кроз радионице и многобројна предавања која ће се бити одржана у току наредне недеље на ФПН-у. Заграђанин је додала да овај заједнички подухват представља основу за пријатељство и заједнички рад међу студентима.

Учесницима се у име Фондације др Зоран Ђинђић обратила Катарина Ђоквучић и изразила велико задовољство због још једне сарадње са Факултетом.

Пројекат „ПЕРОМ Србије и Хрватске” окупља младе политикологе на програму обостране размене у трајањима од осам дана. Студенткиње и студенти Факултета политичких знаности Свеучилишта у Загребу боравиће у Београду од 10. до 18. марта 2019. године и у том периоду присуствоваће редовним предавањима и часовима вежби, као и специјално организованим тематским предавањима. Сврха пројекта је упознавање образовних система, начина вредновања активности и наставног плана и програма, као и целокупног факултетског живота. На крају прве фазе пројекта планирана је израда заједничког предлога продубљивања сарадње на регионалном нивоу. Друга фаза пројекта биће реализована у октобру 2019. године у Загребу.

 


Related Posts