Вести

,

Такмичење у беседништву

Факултет политичких наука позива своје студенткиње и студенте да се пријаве за надметање у беседништву заказано за 3. април 2019, поводом Дана студената. Право на говорничко одмеравање имају студенткиње и студенти свих смерова и нивоа студија.

Такмичење ће имати три циклуса. Први круг подразумева избор написаних говора о слободној теми по избору кандидата. Ауторске (оригиналне) непотписане говоре треба доставити у великој коверти у којој ће бити и мања затворена коверта са подацима о аутору (име и презиме, година и смер студија, мејл адреса). Комисију за избор написаних говора чине проф. др Добривоје Станојевић и асист. др Лидија Мирков. По завршетку првог круга, Комисија ће обавестити кандидате о исходу.

Текст треба да буде писан ћирилицом, фонтом 12, са проредом 1,5 и дужине једне и по странице формата А4, тј. да говор не траје више од 5 минута. Од говорника се очекује да осмисле оригиналне наслове својих говора који ће бити у складу са изабраном темом. Логичка структура говора треба да буде јасна, а изражавање сажето и елоквентно. Говором треба понудити одговарајуће решење проблема.

Написане говоре треба предати искључиво по пропозицијама конкурса, у сандуче професора Добривоја Станојевића до 25. марта 2019. године у 21:00. Говори који не одговарају пропозицијама или буду предати касније неће бити разматрани.

Други круг ће бити заказан за кандидате који су написали најбоље говоре. Друга селекција ће зависити од јавних наступа које ће кандидати обавити после припремних часова које ћемо организовати.

За трећи круг такмичења биће изабрано 10 говорника. Свечана смотра ће се одржати 3. априла 2019. у Амфитеатру, пред стручним жиријем и публиком.

Конкурс за такмичење у беседништву 2019

Related Posts