Вести

Радни ручак декана Факултета политичких наука проф. др Драгана Р. Симића са помоћницом државног секретара Сједињених Америчких Држава за образовање и културу госпођом Мери Ројс

Декан Факултета политичких наука и руководилац Центра за студије Сједињених Америчких Држава, проф. др Драган Р. Симић, присуствовао је радном ручку са помоћницом државног секретара Сједињених Америчких Држава за за образовање и културу, госпођом Мери Ројс у четвртак, 14. марта 2019. године. На састанку је било речи о унапређењу сарадње између Центра за студије САД, Факултета политичких наука и Владе Сједињених Америчких Држава, посебно у области културе и образовања, размене наставника и студената, као и продубљивању свеукупних односа између наше две земље.

Радном ручку су поред госпође Ројс, њене саветнице Бери Рогоф и декана Факултета политичких нуака, проф. др Драгана Р. Симића, присуствовали и проф. др Ненад Зрнић, проректор Универзитета у Београду за међународну сарадњу, проф. др Јелена Ердељан, продеканка за науку Филозофског Факултета, проф. др Радина Вучетић, управница Центра за америчке студије на Филозофском Факултету Универзитета у Београду, мр Драган Живојиновић, секретар Центра за студије САД на Факултету политичких наука, Тимоти Стендарт, саветник за медије и културу у амбасади САД у Београду, Мајкл Брук, аташе за културу и госпођа Вукица Станковић из одељења за јавне послове амбасаде Сједињених Америчких Држава у Републици Србији.

 


Related Posts