Вести

Отворена Академија политичке едукације у оквиру програма „Популарна демократија”

Прва у низу радионица Академије политичке едукације, у оквиру програма „Популарна демократија“, одржана је на Факултету политичких наука. Међусобна сарадња на програму „Популарна демократија“, успостављена између Факултета политичких наука Универзитета у Београду (ФПН) и Вестминстерске фондације за демократију (ВФД), усмерена је на политичку едукацију младих који стичу бирачко право и има за циљ повећавања изборне и политичке партиципације, као и грађанског активизма.

У име Факултета политичких наука, продекан за науку, квалитет и самовредновање проф. др Дејан Миленковић истакао је важност радионица за допринос већем учешћу младих на изборима. „Захваљујем се Вестминстерској фондацији која је подржала пројекат „Популарна демократија“, у оквиру које ће студенти посетити 25 градова Србије и њихове средње школе и на тај начин покушати да допру до младих људи, као будућих гласача“. Он је нагласио да ће студенти као едукатори преносити знање које су на радионицама стекли и на тај начин афирмативно утицати на велики део младе популације.

Душан Миленковић, менаџер програма за Србију Вестминстерске фондације за демократију обратио се студентима наговестивши да ће се Фондација у будућности фокусирати на младе. „Сматрамо да је најбољи начин едукације и увођење у политички активизам и демократију преношење информација од стране студената“.

Учитељица Љиљана Лазаревић представила је студентима план и програм радионица које ће се одржати на Факултету овог и наредног викенда. „Најтежи део посла јесте моменат освешћивања деце, средњошколаца и одраслих људи. Сматрам да је лакше научити него освестити и покренути некога на акцију“. Она је додала да ће се данашњи едукативни програм завршити радионицом јавног наступа коју ће одржати новинарка Сузана Трнинић.


Related Posts