Вести

Завршен пројекат „ПЕРОМ Србије и Хрватске”

Свечаном доделом сертификата завршен је једнонедељни пројекат „ПЕРОМ Србије и Хрватске“ одржан на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Координаторка пројекта и студенткиња треће године смера за међународне студије Факултета политичких наука Ирена Заграђанин захвалила се ФПН-у и Фондацији др Зоран Ђинђић што су омогућили и помогли да се овакав вид сарадње и учења реализује између студенткиња и студената Републике Србије и Републике Хрватске. Она је изразила и велику захвалност свим колегиницама и колегама који су били део овог пројекта, а посебно учесницима из Загреба, који су боравили у Београду и заједно са колегама из Београда учествовали у пројекту. Координаторка је истакла како се нада да ће се пројекат и убудуће одржавати на оваквом изузетном нивоу и наставити да повезује студенткиње и студенте из Београда и Загреба. Она је додала да је и прва наредна прилика за то већ у октобру, када ће колегинице и колеге  из Београда боравити у Загребу.

Пројекат је одржан уз подршку Фондације др Зоран Ђинђић и представља сарадњу Факултета политичких наука Универзитета у Београду и Факултета политичких знаности Свеучилишта у Загребу.

Пројекат ПЕРОМ Србије и Хрватске окупио је младе политикологе на програму обостране размене у трајању од осам дана. Студенткиње и студенти Факултета политичких знаности Свеучилишта у Загребу боравили су у Београду од 10. до 18. марта 2019. године и у том периоду присуствовали редовним предавањима и часовима вежби, као и специјално организованим тематским предавањима. Сврха пројекта је упознавање образовних система, начина вредновања активности и наставног плана и програма, као и целокупног факултетског живота. 

На крају прве фазе пројекта планирана је израда заједничког предлога продубљивања сарадње на регионалном нивоу. Друга фаза пројекта биће реализована у октобру 2019. године у Загребу.


Related Posts