Вести

Обележен Међународни дан социјалних радника

Поводом Међународног дана социјалних радника, који се ове године обележавао 19. марта, одржана је радионица под називом “Chat Caffe”  у организацији Уније студената социјалног рада (УССР) на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Студентска организација Унија студената социјалног рада је за овај пројекат позвала стручњаке из области које обухватају поље социјалног рада. У улози радионичара били су професорка др Јасна Хрнчић са Факултета политичких наука, директорка Коморе за социјалну заштиту и асистенткиња на ФПН-у Сандра Перић, професорка ФПН-а др Јелена Танасијевић, задужена за координисање пракси, дипломирана социјална радница запослена у Дому ученика средње ПТТ школе Ана Станковић и представница организације на програму социјалног укључивања жртава трговине људима ,,НВО Атина”.

Радионица је била замишљена тако што су студенти били подељени у пет секција од по шест учесника и имали су петнаест минута да питају радионичара њихове групе све што их занима у вези са професијом социјалних радника. У току радионице, стручњаци су се ротирали и на тај начин омогућили да сви учесници међусобно размене ставове и мишљења.

На Међународни дан социјалних радника прослављају се заједничка достигнућа у различитим сферама ове профсије.

 


Related Posts