Вести

, , , ,

Централно-европски универзитет – отворен конкурс за упис на мастер и докторске студије

Централно-европски универзитет (ЦЕУ) у Будимпешти расписао је конкурс за упис на мастер и докторске студије за школску 2019/2020. годину намењен самофинансирајућим студентима. Рок за пријаву у овој етапи уписа је 1. мај 2019. године.

Уколико сте заинтересовани за студије на ЦЕУ, молимо да своје интересовање изразите попуњавањем овог упитника.

Централно-европски универзитет у Будимпешти је од свог оснивања 1991. године до данас стекао репутацију престижног европског и светског универзитета који негује мултинационално и мултикултурално окружење. У 2017. години ЦЕУ је заузео 39. место на ранг листи најбољих светских високошколских институција (Times Higher Education Best Young University Rankings). Интердисциплинарни приступ као метод учења и истраживања има централно место на овом универзитету управо зато што поспешује критичко размишљање и дебату међу студентима и њиховим професорима. Однос студената и професора је 8:1, што значи да студенти могу да остваре добар контакт са професорима и сарађују са њима у току школске године.

Са око 1.448 студената из више од 115 земаља, ЦЕУ заједница је сачињена од ретке мешавине националности, етничких група и култура што је чини идеалним окружењем за испитивање тема “отвореног друштва” као што су нове демократије, слобода медија, национализам, људска права и владавина права.

Универзитет је акредитован у Сједињеним Америчким Државама и у Мађарској и нуди чак 49 мултидисциплинарних програма, на 16 департмана за мастер и докторске студије. На ЦЕУ-у постоји и 20 истраживачких центара. Обзиром на то да су области изучавања на овом Универзитету углавном у домену друштвено-хуманистичких наука, студенти могу да се пријаве за неки од програма на департману за политичке науке, међународне односе, економију, права, студије рода, национализма и бројне друге, а на ЦЕУ-у постоји и две школе Пословна школа (CEU Business School) и Школа јавних политика ((School of Public Policy). За више информација у вези са доступним програмима и департманима можете погледати овде.

ЦЕУ има и велику алумни мрежу чији су чланови активни у алумни клубовима у преко 68 земаља. Алумнисти ЦЕУ-а често се запошљавају на високим позицијама у својим државама, али и међународним организацијама. Више од 200 алумниста ЦЕУ-а је на министарским позицијама, око 170 их је запослено у некој од институција Европске уније, исто толико у Уједињеним нацијама, а преко 300 је запослено у некој од међународних организација као што су Светска банка, Организација за европску сарадњу и безбедност (ОЕБС) и бројним другим.

Информације о неопходној документацији за пријаву можете пронаћи на овом линку.

Уколико желите да сазнате више о процесу пријаве, доступним програмима и стипендијама можете доћи у Београдску отворену школу (Масарикова 5/16) на индивидуалне консултације које је потребно заказати, слањем поруке на мејл akademsko.savetovanje@bos.rs или телефоном на број 011 30 65 830 или 063 687 763.

 

CEU_MA & PHD_отворен конкурс за самофинансирајуће студенте

Related Posts